Lead Management: Sådan gør de bedste i branchen

Der er mange knapper, man som bilforhandler kan skrue på, når det kommer til lead management. Men hvad gør de bedste? Der findes ikke ét entydigt svar, men vi kan dog se en række tydelige fællesnævnere for de bedste branchen. Disse fællesnævnere får du her.

Hos CarBuddii ved vi, at de virksomheder der har fokus på håndteringen af leads, og som har en plan, konverterer 6 gange flere kunder pr. salg sammenlignet med de virksomheder, der ikke har en plan. Det er nødvendigt for at klare sig godt som bilforhandler og bilsælger, at man møder kunden i den proces, som vi også kalder bilkundens digitale rejse.

#1 De bedste i branchen har en plan

Først og fremmest har de bedste i branchen en plan for, hvordan de arbejder med leads. Det vil sige, at de er afstemte om, hvem der gør hvad. De har helt styr på, hvor de forskellige leads kommer fra, hvor de havner henne, og hvem der følger op og svarer. En velstruktureret plan hjælper med at maksimere effektiviteten af salgs- og marketingbestræbelserne, øger konverteringsraten og skaber en mere organiseret tilgang til at håndtere leads. Hos CarBuddii kan vi se, at de kunder, der har en plan, også konverterer op til 6 gange flere salg pr. henvendelse sammenlignet med dem, der ikke har en plan.

#2 De har en hjemmeside bygget til leads

En hjemmeside bygget til leads er også en fællesnævner for de bedste i branchen. Pop-ups med kontaktformularer, tilmeldings- og målretterede landingssider, hvor leads kan komme i kontakt med dig er en vigtig komponent. Bilkunder vil stadig gerne i kontakt med dig, så derfor er kontaktformularer og klikbare CTA-knapper, der opfordrer til bestemte handlinger, vigtigt. CTA-knapper svarer til skiltning ude i din fysiske butik. Når brugere lander på dine sider, så skal han/hun hurtigt kunne foretage sig en relevant handling samt give sin kontaktinformation.

#3 Overblik over lead kanaler

De bedste i branchen har identificeret de forskellige kanaler, hvor leads kan komme fra og har overblikket. Dette kan omfatte din hjemmeside, sociale medier, biludstillinger, begivenheder, partnerskaber med andre virksomheder og online annoncering. Det handler om at vide, hvilke kanaler, der genererer flest kvalificerede leads.

#4 3. parts systemer og måling

Styr på systemerne og måling er også en fællesnævner hos de bedste i branchen. Med styr på den mest basale tracking ved hjælp af 3. parts værktøjer til at måle performance, får de bedste i branchen indsigt i, hvad de får ud af deres markedsføringskroner. Værktøjer som eksempelvis webanalyse værktøjer giver indsigt i, hvordan besøgende kommer ind på din hjemmeside, og konverterer til leads. Google Analytics er det mest udbredte værktøj, men der findes en række forskellige værktøjer til formålet. Det er vigtigt at vælge de værktøjer, der bedst passer til lead management-processen og giver dig den nødvendige indsigt for at optimere konverteringsrater og øge effektiviteten af din lead håndtering.

#5 KPI'er (målepunkter)

Sørg for at opstille KPI’er, så du kan evaluere indsatsen og dokumentere fremdriften. KPI’er hjælper dig med at identificere, hvad der virker, og hvad der ikke gør. Her bør du måle på processen og ikke blot på selve slutsalget.

Vi har skrevet et blogindlæg om KPI’er og hvad du skal måle på. Læs blogindlægget her.

#6 Administration af indkomne leads

Vi ved, at de bedste i branchen har en plan for, hvordan de skal administrere de indkomne leads samt et værktøj til at understøtte de arbejdsgange, der er forbundet med opgaven. Og her er det særligt fordelagtigt at vælge et værktøj, som også nemt indsamler markedsføring samtykker. Når du indhenter samtykker fra potentielle kunder, herunder leads, får du tilladelse til at kommunikere med dem på en relevant og målrettet måde. Et velfungerende lead management-software har ofte stor betydning for de fleste bilhuse og bilsælgere, da det er økonomisk effektivt og samtidig automatiserer adskillige arbejdsopgaver. Læs mere om CarBuddii’s software til nem håndtering af leads.

#7 Kommunikation

Skriftlig salgskommunikation på tværs af de forskellige kanaler er en vigtig disciplin. De bedste i branchen er gearet til at kommunikere skriftligt og imødekommende på tværs af alle kanaler. De ved, hvordan de på skrift stiller de gode spørgsmål, som åbner op for dialog. De tilpasser deres kommunikation til hver lead, hvilket inkluderer at identificere de vigtigste salgsargumenter og fordele, der er relevante for den specifikke kunde.

#8 Det rette mindset og ledelse

Det rette mindset spiller også en vigtig rolle. De bedste bilforhandlere er bevidste om, at så snart et lead henvender sig, skal leadet betragtes som en konkurrencesituation. Misser I en henvendelse, så hopper leadet hurtigt videre. Alle leads kan potentielt føre til et salg, og ingen leads er for små. Et visitkort, en telefonbesked, en henvendelse på Facebook.

Og så skal ledelsen gå forrest. Lead Management er en ledelsesdisciplin, som kræver styring, overblik og nedbrydning af mål – ledelsen har ansvaret for planen samt en struktur for indsatsen.

#9 Overblik over hele kunderejsen

Det fulde overblik over hele kunderejsen samlet i ét system er også en fællesnævner for de bedste i  branchen. Indblik i hvert trin i salgstragten: helt fra første lead-henvendelse, til kontaktet lead, til prøvekørsel, opfølgning, tilbud, solgt bil og til slut-opfølgning er nøglen til øget konvertering og bedre kundeoplevelse.

Med det rette værktøj kan I afstemme disse trin og automatisere alt fra indsamlingen af leads, kundeaktivitet- og kundedata til leadfordeling og strømline på tværs af relevante afdelinger og teams. Vælger I at investere i et software-system til formålet, så anbefaler vi, at systemet er brugervenligt, GDPR-compliant og udviklet specifikt til at håndtere og samle alle trin i køberens kunderejse.

Illustration af hele kunderejsen fra leads kommer ind via forskellige kanaler, til de bliver behandlet på hovedkontoret og fordelt ud på de enkelte forretninger og efterfølgende bearbejdet.

E-bøger til dig, der arbejder med digitalt bilsalg

Vi har skrevet e-bøger med konkrete tips til lead management, så du nemt kan komme i gang. Der ligger et stort potentiale for at konvertere flere kunder med en struktureret indsats; det ved vi fra vores brugere, og derfor deler vi ud af vores viden. Hent e-bøgerne her.

Kontakt CarBuddii

Du er altid velkommen til at kontakte vores dygtige support, hvis du har spørgsmål eller brug for sparring til, hvordan du kommer i gang med lead management eller ønsker at sætte mere turbo på. 

For dig, der gerne vil have personlig support her og nu. Ring til os alle hverdage i tidsrummet 9-15 på 70 44 44 10.

en_USEnglish

Tak for din interesse

Tak – du er nu tilmeldt.
Hold øje med din indbakke.

Tak for din interesse

Tak – du er nu tilmeldt.
Hold øje med din indbakke.

Tak for din interesse

Tak – du er nu tilmeldt.
Hold øje med din indbakke.

Tak for din interesse

Tak – du er nu tilmeldt.
Hold øje med din indbakke.

Tak for din interesse

Tak – du er nu tilmeldt.
Hold øje med din indbakke.

Tak for din interesse

Tak – du er nu tilmeldt.
Hold øje med din indbakke.