Hvad kendetegner en moderne bilforhandler?

Enhver moderne virksomhed er klar over, at internettet har kæmpe markedsføringsmateriale.

Det handler om at møde kunden og kundens behov der, hvor de er. Og efterhånden som flere og flere bruger mange timer hver dag på sociale medier og internettet generelt, kan man som bilforhandler vinde mange kunder på at være til stede online.

Desværre er der mange, der oplever, at selvom man har en flot og velfungerende hjemmeside med en vis trafik, kommer der få eller ingen henvendelser online.

I dette tilfælde kan man selv gøre en indsats på hjemmesiden for at gøre besøgende til kunder.

Denne proces kaldes konverteringsoptimering, og her får du 5 brugbare tips til at optimere din side som bilforhandler.

1. Gør det nemt for kunden

Det endelige mål er at få kunden til at tage kontakt – enten via telefon, mail eller en kontaktformular. Derfor er det først og fremmest vigtigt, at det er så nemt for kunden som muligt at tage dette skridt. Kontaktinformationerne skal være synlige og nemme at tilgå, uanset hvor man befinder sig på siden. Man kan med fordel oprette en kontaktformular, fx i en sidebjælke. Hvis du har en knap til kontakt, bør den være stor og i en iøjnefaldende farve, fx gul eller grøn.

2. Hav en god og tydelig søgefunktion

Igen handler det om at sikre brugerens oplevelse af god service på hjemmesiden. Det skal være både hurtigt og nemt for besøgende at finde frem til det, som de leder efter. Derfor er en god søgefunktion, der er nem at få øje på og bruge, simpelthen alfa og omega. Søgefunktionen kan med fordel lægges øverst i højre hjørne.

søgefunktion

3. Brug billeder af mennesker

Det er vigtigt, at man får kunden til at føle sig tryg og i gode hænder, hvis de skal tage kontakt.

Derfor kan man med fordel vise billeder af rigtige mennesker, fx sælgere eller medarbejdere i virksomheden, da det virker autentisk og betryggende.

Når du tør sætte dit eget ansigt på din hjemmeside, viser du, at du tror på og står inde for din forretning. Derfor er billeder af mennesker ofte med til at vække en følelse af tillid hos kunden.

billede af medarbejdere

4. Brug social proof som anmeldelser og sociale medier

Har I anmeldelser liggende på trustpilot, eller har I en Facebook-side med mange følgere? Så kan det være en god idé at lægge det op på hjemmesiden som ”social proof”.

Det viser kunden, at virksomheden er til at stole på og er igen med til at skabe en følelse af tillid og tryghed.

social proof på hjemmeside

5. Vis videoer i stedet for billeder

Hvis et billede siger mere end 1000 ord, siger en video mere end 1000 billeder. Video er ikke alene mere levende og interaktivt end billeder, men det giver også et bedre indtryk af produktet.

At købe en ny bil er en stor beslutning, hvorfor det kan være rart at se en video frem for billeder og dermed danne sig et bedre helhedsindtryk af det enkelte produkt.

Det kan også være en idé at lave en introduktionsvideo på forsiden, hvor en eller flere bilforhandlere præsenterer sig selv og virksomheden, så kunden bliver mødt i øjenhøjde.

Tag din bilhandel til næste niveau

Hos CarBuddii hjælper vi bilforhandlere med at sælge mere. Det er så simpelt. Bliv en del af familien ved at prøve CarBuddii helt gratis

Opret gratis konto
Salgs- og lead management værktøj