Hvad kan kørekort-app’en 

Fra dags dato (24/11 – 2020) kan man hente Digitaliseringsstyrelsens nye kørekort-app “Kørekort”. En app hvorpå kørekortet bliver digitaliseret, så man ikke længere behøver at bære sit fysiske kørekort på sig. 

Den nye Kørekort-app fra Digitaliseringsstyrelsen

Hvad betyder det for CarBuddii’s brugere?

Hvis en kunde fremviser sit kørekort på app’en er det som altid muligt at tage et billede af skærmen, samt indtaste CPR-nummer manuelt. Herfra vil CarBuddii app’en automatisk slå CPR-nummeret op i CPR-registret. Du kan læse mere om app’ens opslagsfunktion her hvor du også kan se en kort video (relevant fra 00:30).

Kan CarBuddii app’en scanne de digitaliserede kørekort?

Vi arbejder selvfølgelig på højtryk med, at kunne levere en CarBuddii app som også kan scanne denne type af kørekort. Men hav tålmodighed! Vores kære udviklere koder så hurtigt de kan. Modtager du vores nyhedsmail, vil vi informere dig om, hvornår det vil være muligt at scanne direkte fra kørekorts app’en. 

Er det sikkert at sende en kunde afsted med kørekort-app’en?

Ved brug af kørekort app’en er brugeren pålagt at skulle verificere kortet med både NemID og pas, når app’en tages i brug. På denne måde er det mere sikkert i forhold til stjålne kørekort. Derudover kan app’en kun bruges inden for de danske grænser.

Dette bør du huske ved brugen af det digitaliserede kørekort

Det er som altid bedst at sikre sig at din kunde er udstyret, inden afgang fra din butik eller dit værksted. Så sikrer du nemlig, at både du og kunden er på den rigtige side af loven. Du kan derfor spørge kunden:

    1. Er der er rigeligt med strøm på telefonen
    2. Er skærmen endnu er intakt 
    3. Har kunden eventuelt sit plastikkort med som en sikkerhed
    4. Kommer kunden uden for de danske grænser? Her gælder det digitale kørekort ikke, hvorfor kunden skal bære sit fysiske kørekort.


Hvis Politiet stopper kunden under en kørsel i et af dine køretøjer, skal der nemlig kunne vises både et kørekort og en gyldig køreseddel/lejekontrakt. Det sker selvfølgelig kun hvis kundens telefon har strøm på og at skærmen er intakt, så Politiet kan scanne den dynamiske QR-kode i Kørekort-app’en. Hvis ikke, så kan kunden få en bøde.

 

Du kan læse mere om Digitaliseringsstyrelsens Kørekort-app her