I dette indlæg sætter vi fokus på en vigtig indstilling i CarBuddii applikationen, nemlig indstillingen ”Automatisk sletning”. Du har nemlig mulighed for at lade applikationen hjælpe jer med automatisk at slette personhenførbare data. 

Det er vigtigt at være opmærksom på, at I som dataansvarlige skal sørge for, at ingen personhenførbare data gemmes længere end nødvendigt af lovgivningsmæssige hensyn❗ Det er derfor strengt nødvendigt at have styr på hvornår hvilke dokumenter skal slettes, og hvor længe den enkelte type dokument skal opbevares. Der er nemlig forskel mellem opbevaring af eksempelvis køresedler og lejekontrakter.

Men heldigvis hjælper vi jer. I kan nemlig bede CarBuddii’s applikation om automatisk at slette de personhenførbare data, når de ikke længere er nødvendige at gemme.

I har mulighed for at opstille regler for automatisk sletning af:

  • Kundekort 
  • Billeder af kørekort
  • Samtykker
  • Køresedler
  • Lejekontrakter

Indstillinger for sletning finder du under jeres ‘Virksomhedsindstillinger’ på forhandlersiden i øverste højre hjørne – som vist herunder 😊

Her finder du dine virksomhedsindstillinger i øverste højre hjørne

Tryk på ‘virksomhedsindstillinger’. I vil her kunne se den samlede oversigt over de indstillinger, som I kan ændre for jeres virksomhed. Scroller I til bunden af siden, vil I finde ‘Automatisk sletning‘.

Her kan I indstille de individuelle sletningstidspunkter. Minimumskravet for, hvornår disse dokumenter slettes, er sat efter de nuværende lovkrav på området. Eksempelvis er det et lovkrav, at man gemmer lejekontrakter i 5 år fra den udstedte dato. Derfor kan der ikke vælges automatisk sletning, før de 5 år er gået.

Disse tidsrammer er alle sat for at sikre jer og jeres kunder. Derfor anbefaler vi også, at I vælger jeres indstillinger hér i stedet for at slette dokumenter manuelt. Skulle der dog opstå en tvivl for netop jeres forretning, anbefaler vi, at I kontakter jeres juridiske bagland. Det gælder hvad end det er egen advokat eller brancheforeningens advokat.

Tryk på ‘virksomhedsindstillinger’ og I vil kunne se den samlede oversigt over de indstillinger, som I kan ændre for jeres virksomhed. Scroller I til bunden af siden, vil I finde ‘Automatisk sletning‘.

Her kan I indstille de individuelle sletningstidspunkter. Minimumskravet for, hvornår disse dokumenter slettes, er sat efter de nuværende lovkrav på området. Eksempelvis er det et lovkrav, at man gemmer lejekontrakter i 5 år fra den udstedte dato, hvorfor der ikke kan vælges automatisk sletning, før de 5 år er gået.

Disse tidsrammer er alle sat for at sikre jer og jeres kunder. Derfor anbefaler vi også, at I vælger jeres indstillinger hér i stedet for at slette dokumenter manuelt. Skulle der dog opstå en tvivl for netop jeres forretning, anbefaler vi, at I kontakter jeres juridiske bagland, hvad end det er egen advokat eller brancheforeningens advokat.